Simonlyvergelijken.net

Abonnees van Tele2 schakelen massaal over op Voice over LTE (VoLTE). Dat is bellen via 4G, in een hogere kwaliteit. De provider ziet het aantal actieve VoLTE-gebruikers in iets meer dan zes weken verdubbelen naar 340.000.

Meer dan anderhalf miljoen gesprekken

De verdubbeling van het aantal abonnees dat VoLTE gebruikt, is goed voor 340.000 gebruikers. Deze gebruikers voeren in totaal meer dan 1,5 miljoen gesprekken via de nieuwe technologie met elkaar.
Dankzij de nieuwe techniek houdt Tele2 het bellen in eigen hand. De provider heeft alleen een eigen 4G-netwerk, dus voor bellen via 3G en 2G moest de provider een uitbesteding doen aan T-Mobile. Nu klanten kunnen bellen via 4G, kan het eigen netwerk gebruikt worden. Daarmee wil de provider een stap dichter bij onafhankelijkheid van T-Mobile komen.

Advies Tele2

Om van Voice over LTE te kunnen gebruiken moeten klanten een geschikte smartphone hebben. Daarom adviseert Tele2 ook om de meest recente software voor de telefoon te downloaden en te installeren.

Wie een geschikt toestel heeft en de juiste software heeft geïnstalleerd, wordt automatisch overgezet op VoLTE. Bellen gebeurt dan automatisch via het 4G-netwerk. Als de persoon die gebeld wordt geen gebruik maakt van de nieuwe techniek, vervalt het voordeel van de HD-geluidskwaliteit.

Nieuwe manier van bellen

Tele2 introduceerde deze nieuwe manier van bellen nog niet zo lang geleden voor een deel van zijn klanten. In de loop van het jaar werden steeds meer klanten overgezet. Volgens de provider zijn de betere spraakkwaliteit en de kortere verbindingstijd belangrijke voordelen om de nieuwe techniek te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat abonnees altijd en overal kunnen bellen heeft Tele2 een back-up voor spraak geïmplementeerd. Klanten maken dan weer gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *