Simonlyvergelijken.net

De meeste smartphones worden verkocht aan een opvallende groep: ouderen. Meer dan de helft van alle Nederlanders tussen de 70 en 79 jaar heeft een smartphone. Dat blijkt uit het TP:Basics rapport van onderzoeker Telecompaper.

Ouderen over op smartphones

Uit het onderzoek blijkt dat de Nederlandse smartphonemarkt vooral groeit dankzij ouderen. Steeds meer 70+’ers kiezen voor zo’n toestel. Dat de markt groeit dankzij senioren is opmerkelijk, maar het valt eenvoudig te verklaren.

Jongeren hebben namelijk al lange tijd een smartphone. Op dit moment heeft 96 procent van alle 12- tot 19-jarigen er eentje. Het smartphonebezit neemt wel af naar mate de leeftijd toeneemt.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Inmiddels heeft 55 procent van alle Nederlanders in de leeftijd van 70 tot 79 jaar een smartphone. Vorig jaar was er nog een enorm verschil te zien tussen mannen en vrouwen; 53 procent van alle oudere mannen had een smartphone, terwijl dat slechts 37 procent was bij de vrouwen.

Dat verschil is dit jaar teniet gedaan: volgens het nieuwste rapport hebben 52 procent van de vrouwen op leeftijd smartphones, tegenover 67 procent van de mannen.

Opleidingsniveau

Smartphonebezit lijkt ook samen te hangen met het opleidingsniveau. Vooral onder vrouwen val dit op. Van alle laagopgeleide vrouwen heeft ongeveer 81 procent een smartphone. Daar staat een groep van 90 procent bij hoogopgeleide vrouwen tegenover.

Nog steeds groei

De smartphonemarkt groeit nog steeds. Op de markt voor jongeren is al sprake al verzadiging. De markt voor ouderen is juist in bloei; steeds meer ouderen kiezen voor een smartphone. In de afgelopen twee jaar is het aantal verkochte smartphones met zestien procent gestegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *