Simonlyvergelijken.net

Steeds meer providers komen met buitenlandbundels. Dat zijn voordeelbundels voor gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland. De bundels zijn bedoeld om gebruikers goedkoper te laten bellen, sms’en en internetten in het buitenland.

Niet nieuw

Voordeelbundels zijn niet nieuw. Ze bestaan al jaren bij KPN, Vodafone en T-Mobile. Juist nu de roamingtarieven geleidelijk gaan verdwijnen, bieden nu ook andere providers buitenlandbundels aan. Dat is opmerkelijk, want die bundels kunnen maar korte tijd bestaan. Per juni 2017 moet verbruik in het buitenland op dezelfde manier in rekening gebracht worden als verbruik in Nederland: kortom, uit dezelfde bundel.

Klanten die in het buitenland verblijven kunnen via een SMS bericht of via de app van de provider een buitenlandbundel activeren. Bij Vodafone wordt de buitenlandbundel automatisch geactiveerd zodra de klant een seconde in het buitenland belt, een bericht verstuurt, of een kilobyte aan mobiele data verbruikt.

Providers en buitenlandbundels

Op dit moment bieden KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Telfort, Bliep en Youfone sim only buitenlandbundels aan. Bij Robin Mobile en Ziggo Mobiel is het mogelijk om een bepaalde hoeveelheid minuten, sms’jes of MB’s voor in het buitenland af te nemen.

In veel gevallen zijn buitenlandbundels aantrekkelijk, omdat de tarieven voor een minuut bellen, een sm’je sturen of een MB data verbruiken lager liggen dan de reguliere tarieven. Door de nieuwe roamingregels worden de verschillen overigens wel kleiner.

Afschaffing roamingtarieven

In juni 2017 worden de roamingtarieven helemaal afgeschaft. Nederlanders kunnen dan binnen andere EU-landen zonder bijkomende kosten gebruik maken van hun telefoon. Tussen 30 april dit jaar en juni 2017 geldt een overgangsperiode, waarbij de providers alleen nog een toeslag mogen vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *