Simonlyvergelijken.net

Steeds meer Nederlanders combineren hun vaste abonnement voor televisie, internet en telefonie met een mobiel abonnement. Ze nemen beide abonnementen af bij één aanbieder. Inmiddels doen 700.000 huishoudens dat, blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Vast en mobiel combineren

Telecomproviders bieden steeds vaker zowel vaste als mobiele diensten aan. Die beide diensten combineren ze in één pakket of abonnement. In een jaar tijd steeg het aantal zogenaamde ‘quad-play abonnementen’ van 6,1 naar ruim 10 procent marktaandeel.

Eind 2015 hadden al meer dan 700.000 huishoudens zo’n abonnement. Hoewel steeds meer mensen voor een totaalpakket kiezen, blijft het combineren van drie diensten het meest populair. Mobiel, internet en televisie is bijvoorbeeld een populaire combinatie. Bijna vier miljoen huishoudens hebben een abonnement voor drie diensten tegelijk.

Ziggo voorop

Ziggo is de marktleider als het gaat om abonnementen waarbij drie diensten worden aangeboden. 61 procent van deze abonnementen wordt bij Ziggo afgenomen. 29 procent kiest voor KPN en 10 procent blijft over voor de andere spelers: Caiway, M7, Tele2, Delta en Vodafone.

De omzet van combinatiepakketten is gegroeid naar 1,013 miljard euro in het vierde kwartaal van 2015. Dat is 7,5 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2014. De omzet groeit doordat steeds meer mensen voor bundels van dezelfde provider kiezen.

Minder vaak twee diensten combineren

Uit het onderzoek blijkt ook dat steeds minder huishoudens voor slechts twee diensten kiest. De combinatie breedband en vaste telefonie wordt steeds minder populair, terwijl de combinatie van breedband, televisie en mobiele telefonie in populariteit stijgt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *