Simonlyvergelijken.net

Meer Nederlanders willen mobiel solliciteren. Ongeveer de helft van werkzoekend Nederland vindt solliciteren via de smartphone handig. 44 procent geeft aan waarschijnlijk te gaan solliciteren via het apparaat. Dat blijkt uit een rondvraag van TeamVier in opdracht van vacaturesite Indeed.

Solliciteren via een knop

Zo’n 22 procent van de werkzoekenden wil graag solliciteren via een simpele knop. Die knop moet dan direct persoonlijke gegevens doorsturen naar een potentiële werkgever. Dertig procent van de sollicitanten wil dat niet en vult liever zelf de benodigde gegevens in.

Uit het onderzoek komt naar voren dat sollicitatiemogelijkheden geschikt voor een telefoon of tablet moeten worden. Een mobielvriendelijk sollicitatieformulier wordt als belangrijk beschouwd.

Nog geen vijfde sollicitaties mobiel toegankelijk

Voor het onderzoek werden meer dan zeshonderd werkzoekenden bevraagd. Daarnaast vroegen de onderzoekers aan ruim driehonderd HR-managers of zij mobiel solliciteren zien zitten.

De managers gaven aan dat werven via smartphones en tablets een belangrijke rol speelt, maar dat slechts een vijfde van de managers ook daadwerkelijk een mobiele manier van werven heeft.

Meeste bezoekers mobiel

Uit het onderzoek blijkt dat bij 37 procent van de bedrijven via een telefoon gesolliciteerd kan worden via een sollicitatieformulier. Daarnaast heeft 29 procent een ‘solliciteer direct’-knop en gebruikt 33 procent van de bedrijven een combinatie van beiden.

Volgens Indeed wordt deze manier van solliciteren steeds belangrijker. De vacaturesite meldt dat 57 procent van het verkeer op haar website afkomstig is van een mobiel apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *