Simonlyvergelijken.net

Nederland maakt steeds meer gebruik van sim only en 4G. Dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte. 37 procent van de ondervraagde consumenten heeft een mobiele abonnement, maar kocht daar geen telefoon bij.

Sterke groei
Volgens Deloitte groeit het aantal mensen met een sim only abonnement gestaag. Vorig jaar was het aantal consumenten met een mobiel abonnement zonder telefoon slechts 16 procent.

De onderzoekers zeggen dat de hogere vraag naar sim only abonnementen vooral wordt veroorzaakt doordat consumenten een tweedehands toestel kopen of een gebruikt toestel van een familielid krijgen. 13 procent van de ondervraagden zegt een tweedehandstoestel te hebben gekocht.

Meer gebruik 4G
Tegelijkertijd stijgt het aantal consumenten dat gebruik maakt van het 4G-netwerk ook. Nederland is één van de snelst groeiende 4G-landen. Alleen in Noorwegen en Finland gebruiken meer consumenten het snellere netwerk. 35 procent van de ondervraagden gebruikt een 4G-verbinding.

Deloitte verklaart de groei van het 4G-gebruik met de kwaliteit van het Nederlandse netwerk: “De Nederlandse netwerken worden gerekend tot de beste mobiele netwerken van Europa en bieden een goede gebruikservaring.”

Tarieven dalen
Wat ook meehelpt, is dat de tarieven voor gebruik van het snelle mobiele netwerk omlaag gaan. De beschikbaarheid daarvan neemt toe. “Dat zien we terug in het consumentengedrag”, zegt Patrick Steemers van Deloitte tegen Dutch Cowboys.

Steemers ziet ook een toename van het dataverkeer: “Het gebruik wordt steeds intensiever. Vooral door de sterke toename van het bekijken van video’s, bijvoorbeeld via YouTube en Facebook.” Een 3G-gebruiker verbruikt minder dan een gigabyte data per maand. Een 4G-gebruiker gebruikt ongeveer 4 GB per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *