Simonlyvergelijken.net

Steeds meer Nederlandse huishoudens combineren verschillende abonnementen. 775.000 Nederlandse huishoudens hebben een zogenaamd ‘quad play’-pakket, waarbij breedband, televisie, vaste telefonie en mobiele telefonie gecombineerd worden. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker Telecompaper.

Combineren van abonnementen

Bij een quad play pakket kunnen klanten van telecombedrijven verschillende abonnementen met elkaar combineren. 11 procent van de totale markt kiest ervoor om breedband, televisie, vaste telefonie en mobiele abonnementen bij dezelfde aanbieder onder te brengen. Vorig jaar was dat nog 7,3 procent. De omzet stijgt daardoor ook.

Drie diensten

Hoewel steeds meer mensen er voor kiezen voor een quad play pakket, blijft het pakket met drie diensten het meest in trek. 3,9 miljoen Nederlanders hebben een aansluiting waarbij tv, internet en vaste óf mobiele telefonie gecombineerd is. Telecompaper ziet wel een daling van het aantal huishoudens dat voor zo’n pakket kiest. Meer mensen stappen over naar quad play.

Uit het rapport blijkt ook dat minder mensen kiezen voor een pakket waarbij maar twee diensten gecombineerd zijn. Breedband en vaste telefonie combineren gebeurt nog maar zelden, terwijl het combineren van breedband met mobiele abonnementen juist populairder wordt.

KPN en Ziggo

KPN en Ziggo zijn de grootste aanbieders van dit soort pakketten. Voor de combinatie van alles is KPN de grootste aanbieder, met 87 procent marktaandeel. Ziggo doet het juist erg goed op de triple play-markt, met een aandeel van 62 procent.

De omzet van de gehele markt is gegroeid naar 999 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2016. Dat is 4,9 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2015. De totale omzet groeit door een hogere omzet per abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *