Simonlyvergelijken.net

In de laatste week van april zijn er fors meer abonnementen met toestel verkocht. Een grote telecomwebsite verwerkte 55 procent meer bestellingen dan in dezelfde week een jaar eerder. Ook het aantal verkochte sim only abonnementen steeg fors. Dat heeft te maken met de nieuwe regelgeving.

Abonnementen met toestel worden leningen

Vanaf 1 mei wordt een abonnement met toestel gezien als een lening. Abonnees die ook een toestel afnemen worden vanaf 1 mei geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Daarom namen veel Nederlanders nog snel een abonnement met toestel af. Wie voor 1 mei zo’n abonnement afnam, ontsprong de dans en werd niet bij het BKR geregistreerd.

De telecomwebsite zag een duidelijke verandering in het aankoopgedrag van consumenten. Volgens de website is sinds 1 mei het aantal klanten dat een groot deel van de telefoon in één keer betaalt verdubbeld ten opzichte van de periode voor 1 mei.

Sim only

Alleen leningen van boven de 250 euro moeten worden geregistreerd bij het BKR. Dat is meteen de reden waarom veel Nederlanders de telefoon nu in één keer afbetalen.

Er is ook een enorme stijging te zien in de verkoop van sim only abonnementen zonder toestel. In de eerste tien dagen van mei steeg het aantal verkochte sim only abonnementen met een kwart. Dat kan erop wijzen dat Nederlandse consumenten in de toekomst hun telefoon los zullen aanschaffen, of langer doen met hun huidige telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *