Simonlyvergelijken.net

In West-Europa zijn meer 4G telefoons verkocht. Het aantal verkochte telefoons dat ondersteuning biedt voor bellen, sms’en en internetten via het snelle netwerk steeg met 76 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Counterpoint Research.

Providers zetten in op 4G

Dat steeds meer mensen kiezen voor een smartphone die 4G ondersteunt, wordt vooral veroorzaakt door de providers. Zij zetten vol in op het gebruik van 4G, met aantrekkelijke prijzen en met grootse reclamecampagnes.

Daarnaast zijn steeds meer aanbieders bezig om vol over te gaan op 4G. Provider Tele2 heeft zelfs geen andere netwerken in de aanbieding. De mobiele aanbieder huurt haar 2G en 3G netwerken van T-Mobile. Zelf beheert de operator alleen een 4G-netwerk.

Vooral buitenland

Vooral in het buitenland doet 4G het goed. Vooral in het Verenigd Koninkrijk worden veel geschikte smartphones verkocht, gevolgd door Frankrijk en Duitsland. In Nederland gebruikt zo’n 38 procent van de smartphonegebruikers het relatief nieuwe netwerk.

Aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar voerde Samsung de West-Europese markt voor smartphones aan met een derde van het totaal aantal shipments in de regio. Apple pakte een tweede plaats, met een marktaandeel van 21 procent. Het Chinese bedrijf Huawei is in opkomst, met een marktaandeel van 11 procent.

Andere fabrikanten

De fabrikanten LG en Wiko sluiten de top vijf af. LG heeft een markt aandeel van vijf procent en Wiko drie procent. Laatst genoemde is nog niet bekend in Nederland, maar doet het erg goed in Frankrijk. Het bedrijf is dan ook in Franse en Chinese handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *