Simonlyvergelijken.net

Het Belgische bedrijf MEDIALAAN heeft VikingCo gekocht. Dat is het moederbedrijf van de mobiele aanbieder Mobile Vikings. MEDIALAAN had al een aantal sterke merken in de portefeuille; het is eigenaar van VTM, 2BE en Q-Music. Nu heeft het bedrijf twee mobiele takken: JIM Mobile en Mobile Vikings.

Volwaardige speler
MEDIALAAN hoopt met de overname van VikingCo een volwaardige speler te worden op de Belgische telecommarkt. Dat schrijft VikingCo in een persbericht. In 2009 werd Mobile Vikings geïntroduceerd en viel het op door de lage prijzen voor mobiele data.

Nu heeft de aanbieder ongeveer 240.000 klanten en maakt het gebruik van het netwerk van Base. Met de overname van de mobiele aanbieder wil MEDIALAAN alle mobiele activiteiten bundelen onder de naam ‘Medialaan Mobile’.

Naar Polen
Binnen VikingCo verandert met de overname het nodige: CEO Frank Bekkers en CFO Koen Desmedt verlaten het bedrijf. De overige teamleden blijven op hun plaats. Bekkers gaat zich nog wel bezighouden met Mobile Vikings, maar dan in Polen. Het bedrijf vermeldt niet wat Koen Desmedt gaat doen.

Mobile Vikings in Nederland
Mobile Vikings is ook in Nederland actief, maar Nederlanders gaan niets merken van de overname. Eerder maakte de provider namelijk bekend de stekker uit de mobiele dienst in Nederland te trekken. Nederland is niet winstgevend genoeg voor de aanbieder.

Dat komt volgens de provider vooral doordat Nederland een markt voor telecomabonnementen is. Providers die ook prepaid aanbieden kunnen in die divisie maar moeilijk meekomen. Daarnaast zijn er minder mogelijkheden voor roaming en zijn de internetsnelheden lager. Op 1 december stopt de provider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *