Simonlyvergelijken.net

De Duitse winkelketen Media Markt, vooral bekend vanwege zijn consumentenelektronica, verkoopt sinds de jaarwisseling mobiele abonnementen via de eigen webwinkel. De verkoop gebeurt in combinatie met de grotere Nederlandse aanbieders en omvat onder andere een aantal sim-onlyabonnementen. Telefoontoestellen waren al eerder onderdeel van de Media Markt, ook via online kanalen.

De telefoontoestellen met abonnement worden aangeboden in samenwerking met de aanbieders KPN, Hi, Telfort, Vodafone, T-Mobile en Tele2. Het abonnement wordt dan ook niet door de Media Markt uitgegeven – de zaak fungeert daardoor niet als provider, maar slechts als tussenpersoon. Telfort en de kleine en relatief onbekende providers Lyca Mobile en Lebara breiden het Media Markt-assortiment uit met een sim-onlyabonnement.

Uit een onderzoek van telecomvergelijker Telecompaper.com blijkt verder dat zeker twintig procent van de verkochte mobiele telefoons wordt ingekocht bij Media Markt. Dit geldt voor alle toestellen die buiten een abonnement om worden gekocht (het sim-onlyabonnement). The Phone House en de Kijkshop komen procentueel op plaats twee en drie uit, blijkt uit het derdekwartaalonderzoek van 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *