Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder Ben gaat binnenkort de snelheid voor 4G verhogen. Internetten via 4G wordt straks drie keer zo snel: de maximale downloadsnelheid gaat van 25 Mbps naar 75 Mbps. Dat bevestigt de provider tegenover de website Beste Mobiele Providers.

75 Mbps
De nieuwe snelheid voor 4G wordt 75 Mbps. Drie keer zo veel als het huidige abonnement. Klanten van Ben met een geschikt abonnement krijgen nu namelijk 25 Mbps op 4G.

Het is nog niet bekend wanneer de mobiele aanbieder de verhoging doorvoert. Woordvoerders van T-Mobile en Ben geven bij diverse bronnen aan dat aan het eind van deze maand meer details bekend worden.

Geen verhoging tarief
De snelheid gaat omhoog, maar dat heeft geen gevolgen voor het tarief. De abonnementstarieven en de bundelprijzen blijven dus hetzelfde. Tot 7 januari kregen klanten van Ben extra MB’s bij hun sim only-abonnement. Het is nog niet duidelijk of de verhoging van de 4G-snelheid ook geldt voor bestaande klanten.

Zodra de nieuwe snelheid is ingevoerd, behoort Ben tot de groep van ‘provider met een gemiddelde snelheid’. De snelste providers zijn T-Mobile (120 Mbps), Simyo (150 Mbps) en Telfort (150 Mbps).

T-Mobile
Ben is voor 100% dochter van T-Mobile. Daarmee maakt het ook gebruik van het netwerk van T-Mobile. Vorig jaar kreeg het netwerk een landelijke dekking. Wie een abonnement afneemt bij T-Mobile, krijgt al een maximale downloadsnelheid van 120 Mbps. De prijs voor een abonnement of databundel ligt daar wel hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *