Simonlyvergelijken.net

In de afgelopen twee jaar is ruim een kwart van alle smartphones beschadigd geraakt. Het aantal beeldschermreparaties bij telefoons is in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Schade aan beeldscherm smartphones

De reparatie aan het beeldscherm is de meest voorkomende reparatie bij smartphones. Meestal gaat het om valschade. 9 procent van de smartphonebezitters heeft in de afgelopen twee jaar een reparatie aan het scherm laten uitvoeren. Twee jaar eerder ging het nog om 4 procent.

Vooral in de groep 12 tot 19-jarigen is er een sterke groei in het aantal reparaties te zien. 20 procent van hen heeft in de afgelopen twee jaar het beeldscherm van de smartphone laten repareren. Minder dan de helft van de smartphones van deze groep bleef schadevrij.

Schade vaker niet gerepareerd

In totaal heeft 26 procent van de Nederlanders de afgelopen twee jaar te maken gehad met schade aan smartphones. Steeds vaker wordt de schade niet gerepareerd. In 2014 was dat nog 7 procent; nu is dat 10 procent.

Als een toestel eenmaal gerepareerd wordt, dan gaan mannen vaker naar een gespecialiseerde winkel dan vrouwen. Vrouwen gaan meestal terug naar het punt van aankoop. Mannen laten de schade ‘gewoon’ repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *