Simonlyvergelijken.net

Een vierde van de Nederlandse consumenten heeft geen databundel voor mobiel internet. Deze groep gebruikers betaalt dataverkeer los per MB, of heeft überhaupt geen mobiel internet. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Daling
Steeds meer mensen kiezen er voor een databundel te nemen. Dat houdt in dat het percentage dat er bewust voor kiest geen bundel voor mobiele data te hebben, daalt. In 2013 zei namelijk nog 43 procent van de consumenten geen bundel voor mobiele data te hebben.

Binnen de groep consumenten zonder databundel zitten veel gebruikers die af en toe wel op internet zitten, maar geen mobiel abonnement hebben. Zij rekenen hun MB’s af per MB. Daarnaast zijn er ook nog veel Nederlanders die helemaal geen gebruikmaken van mobiel internet.

Omgekeerde trend
Dat nog steeds een kwart geen bundel heeft, is tegen de trend in. De verwachting is namelijk dat Nederlanders steeds meer data gaan gebruiken en de beschikbare databundels steeds groter worden. Wie voor een kleine bundel kiest, trekt het gemiddelde naar beneden.

Daardoor wordt een ‘omgekeerde trend’ zichtbaar: de gemiddelde grootte van de Nederlandse databundel is gedaald van 2,6 gigabyte in 2013 naar 2,3 gigabyte in 2015.

Tot een gigabyte
Een databundel van maximaal 1 gigabyte is het populairst. Maar liefst 47 procent van de consumenten heeft een dergelijke databundel. 11 procent heeft een databundel tussen de 1 en de 3 gigabyte. Een schrale vijf procent heeft een bundel van 4 gigabyte of groter.

Telecompaper verwacht dat de meeste mensen in de toekomst kiezen voor een bundel tot een gigabyte. Ongeveer de helft van de respondenten denkt in de toekomst voor een dergelijke bundel te kiezen. Ongeveer 23 procent verwacht in de toekomst een bundel van meer dan een gigabyte te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *