Simonlyvergelijken.net

De drie grote Nederlandse steden beschikken sinds donderdag over de nog snellere variant van het 4G-netwerk. KPN heeft bestaande frequenties – die van 800 MHz en 1800 MHz – “gestapeld” en de al bestaande bandbreedte verder uitgebreid. Daarmee kon het zogeheten 4G+-netwerk vanaf deze week beschikbaar worden gesteld. In tegenstelling tot het twee miljoen klanten tellende 4G-netwerk, staat 4G+ relatief gezien nog in de kinderschoenen.

Jacob Groote, bestuurder bij KPN, laat het tijdschrift TeleCom Magazine optekenen dat er sporadisch een verdrievoudiging van de maximaal te behalen snelheid van het 4G-net zichtbaar wordt. Dat komt doordat het bedrijf op vijfhonderd plaatsen in het land 20 MHz vrijhoudt op de 1800 MHz-frequentie.Verder geeft Groote aan dat KPN de nu ingezette weg het komende jaar te willen vervolgen.

In hoeverre ook echt veel klanten gebruik kunnen gaan maken van de technologie, is de vraag. Nog lang niet iedere telefoon beschikt over de vereiste technologie om de techniek te kunnen ondersteunen. De iPhone 6 is bijvoorbeeld een van de moderne modellen die momenteel nog ongeschikt is voor 4G+, net zoals de Samsung Galaxy S5. De Samsung S6 is wel geschikt. De verwachting bestaat dat in de toekomst steeds meer telefoonmodellen in staat zullen zijn om de techniek goed op te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *