Simonlyvergelijken.net

KPN wordt binnenkort leverancier van ‘Smart Home’. Daarmee kunnen Nederlanders hun woning slimmer maken via bijvoorbeeld afstandsbedieningen voor verlichting, slimme thermostaten en beveiligingscamera’s.

Qivicon als platform Smart Home

KPN en het Duitse telecombedrijf Deutsche Telekom (het moederbedrijf van T-Mobile) willen allebei het platform Qivicon in Nederland uitbrengen. Dat platform moet er voor zorgen dat huizen ‘slimmer worden’. Alarminstallaties, rookmelders, slimme thermostaten en witgoed kunnen aan het platform gekoppeld worden. Op die manier kan er ook energie bespaard worden.

In Nederland gaat KPN het platform onder de naam ‘SmartLife’ aanbieden. Op die manier wil het telecombedrijf marktleider worden op de zogenaamde ‘Smart Home’-markt. Op die markt zitten ook veel energiebedrijven, die bijvoorbeeld slimme thermostaten aanbieden

Alarmsysteem

Op dit moment is KPN SmartLife al beschikbaar, maar vooral als beveiligingsoplossing. Het is nu een alarmsysteem, dat voor iedereen beschikbaar is. Het bestaat uit sensoren voor ramen en deuren, bewegingssensoren en rookmelders. Een startpakket kost 299 euro. Er is daarnaast een maandabonnement van 10 euro per maand benodigd. In de toekomst moeten ook andere apparaten en diensten aan SmartLife gekoppeld kunnen worden.

Niet alleen voor klanten

Het nieuwe platform wordt niet alleen beschikbaar voor klanten van KPN. Wie een abonnement heeft bij een andere aanbieder, kan dus ook gebruikmaken van SmartLife. Wel profiteren KPN-klanten van voordelen, zoals 50 procent korting op het SmartLife-abonnement, voor de eerste zes maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *