Simonlyvergelijken.net

KPN wil in maart de spoortunnel bij Delft voorzien van mobiele netwerkdekking. De tunnel is inmiddels al bijna tien jaar open, maar telefoneren lukt er niet. Er is momenteel geen enkel bereik voor mobiele netwerken. Dat meldt radiozender BNR.

Nog geen overeenstemming
Wie de tunnel in rijdt, verliest zijn of haar verbinding. Dat moet anders, vindt KPN. Daarom wil de aanbieder van mobiele telefonie het bereik in de tunnel nu aanpakken. Het gaat vooralsnog alleen om een voornemen; er is nog geen overeenstemming.

De tunnel is namelijk in het beheer van ProRail. Om een mobiel netwerk aan te leggen, moet KPN het dus eens worden met ProRail. Tot nu hebben ze nog geen overeenstemming kunnen bereiken over de aanleg van een dekkend netwerk in de tunnel.

Één nacht
Als de plannen van KPN doorgaan, zal de provider in één nacht een netwerk voor vier providers aanleggen. Vorig jaar meldde ProRail al dat de providers een datum in de herfstvakantie hadden gepland, maar dat dit niet haalbaar was. Daarna werd de datum verzet naar de Kerstvakantie.

De volgende datum is waarschijnlijk in maart. Beide partijen willen er nu vaart achter zetten. De tunnel zal nog niet meteen volledige dekking krijgen. In de eerste fase krijgt het station alleen dekking voor mobiel verkeer en publiek WiFi. De Tweede Kamer drong er vorig jaar al op aan bij het ministerie van Infrastructuur & Milieu om de aanslag te versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *