Simonlyvergelijken.net

Het telecombedrijf KPN heeft samengewerkt met de Nederlandse Hartstichting. Samen ontwikkelen de beide partijen aan een app voor kinderen met een hartaandoening. De app is onlangs gepresenteerd.

KPN Mooiste Contact Fonds

De app gaat uit van het KPN Mooiste Contact Fonds. Daarom is de app ook op een benefietavond voor dat fonds gepresenteerd. KPN en de Nederlandse Hartstichting hebben de applicatie samen gebouwd, maar de Hartstichting vult de app. Er zal nieuws en informatie over hartproblemen te vinden zijn. In Nederland zijn zo’n 9000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar met hartproblemen.

Ervaringen uitwisselen

Met de nieuwe app kunnen jonge hartpatiënten niet alleen op de hoogte blijven van nieuws en informatie, ze kunnen ook ervaringen uitwisselen. Dat kan aan de hand van berichten, tips, blogs en vlogs.

De Hartstichting is blij met de samenwerking: “Met deze app krijgen deze kwetsbare jongeren een stem en een plek om met andere jongeren in contact te komen en te blijven. Want contact leidt tot meer begrip, respect en zelfvertrouwen. En dat is precies wat deze jongeren nodig hebben: ze willen laten zien wie ze zijn. Deze samenwerking levert hierin een substantiële bijdrage, waar we ontzettend blij mee zijn”, schrijft Floris Italianer, directeur van de Hartstichting.

Meerdere apps

KPN kondigde de samenwerking dit jaar aan. Dit jaar zijn er ook nog twee andere apps vernieuwd of geüpdatet. De Hartstichting heeft namelijk ook nog twee apps die informatie bieden over reanimatie en het gebruik van een AED. Voor één van de applicaties is ook een game te vinden, die speciaal gemaakt is voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *