Simonlyvergelijken.net

KPN is niet volledig eerlijk geweest tegen klanten die een tweejarig contract hebben afgesloten. Het gaat daarbij om contracten voor mobiel bellen. De mobiele aanbieder heeft verzuimd te vertellen dat het contract na twee jaar stilzwijgend wordt verlengd. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie.

Onbepaalde duur
In de voorwaarden staat dat KPN na twee jaar het contract stilzwijgend verlengd. Het contract wordt dan omgezet in een contract voor onbepaalde duur. Dat had de provider moeten melden aan haar klanten, oordeelt de Reclame Code Commissie.

KPN heeft bezwaar aangetekend, met de vermelding dat de provider niet de enige is. Volgens KPN doet de concurrentie precies hetzelfde. Desondanks krijgt de provider drie maanden respijt om duidelijker te communiceren over de contracten.

Informatie tonen
Bij het online afsluiten van een contract bij KPN wordt de informatie over de contractduur niet getoond. Zulke informatie moet worden getoond, voordat de klant de bestelling doorzet.

In de Europese wetgeving staat dat de contractvoorwaarden op dezelfde pagina moeten worden getoond als de bestelling. Aanbieders mogen dus niet zomaar doorverwijzen naar de algemene voorwaarden.

Andere providers moeten ook informeren
De Reclame Code Commissie verwacht dat ook de andere aanbieders van mobiele abonnementen hun klanten beter informeren over de contractduur. Op die manier kunnen ze voorkomen dat ook zij op de vingers worden getikt door de commissie.

Het is Europees verplicht om duidelijke informatie te geven over de contractduur. In de Richtlijn Informatieverplichting staat dat informatie over de contractduur op een begrijpelijke manier moet worden gecommuniceerd aan de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *