Simonlyvergelijken.net

KPN gaat de tijd om te verlengen verkorten. Nu mogen klanten nog zes maanden voor afloop van het contract verlengen, maar dat wordt vier maanden. Klanten met een mobiel abonnement moeten daardoor langer wachten tot zij kunnen verlengen. Dat schrijft DroidApp.

Abonnement van KPN verlengen

Klanten van KPN kunnen nu nog zes maanden voor de einddatum van het contract het abonnement verlengen. Webwinkel Coolblue verkoopt ook abonnementen van KPN en heeft haar klanten via een e-mail laten weten dat de termijn gaat veranderen. Per 7 november geldt niet een termijn van zes maanden, maar vier maanden.

Een voorbeeld: iemand heeft een abonnement die in juni 2017 afloopt. In de oude situatie mag de klant in december 2016 verlengen. In de nieuwe situatie moet deze klant wachten tot februari 2017.

Vraag naar kortere verlengtermijn

In een reactie zegt KPN dat er vraag was naar een kortere verlengtermijn. Klanten zouden de periode van een half jaar te lang vinden: “Klanten die zes maanden van tevoren verlengen geven aan dat zij deze periode van een half jar te lang vinden voordat hun nieuwe abonnementsvorm ingaat. Dit heeft KPN mede doen besluiten om de verlengtermijn terug te schroeven naar vier maanden”, schrijft een woordvoerder naar DroidApp.

Klanten waarvan het contract nu verlengbaar is, kunnen nu nog steeds verlengen. Wie dat na 7 november doet, krijgt te maken met de nieuwe termijn. Overstappen naar een andere provider met nummerbehoud blijft twee maanden voor einddatum van het contract mogelijk.

Langere termijn

De aanbieder had met haar zes maanden verlengtijd een uitzonderlijke positie. Andere providers hanteren kortere termijnen. Een provider mag zelf bepalen wanneer de klant moet verlengen, waardoor er verschillende verlengtijden gelden. Met de verlengtijd van vier maanden sluit KPN zich aan bij T-Mobile, Tele2 en Vodafone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *