Simonlyvergelijken.net

KPN heeft nieuwe functies uitgerold voor Zorg Messenger. Zorg Messenger is een dienst van KPN-dochter E-Zorg, waarmee patiënten veilig kunnen mailen en chatten met huisartsen en wijkverplegers.

Video-oproepen in Zorg Messenger

Vanaf nu is het mogelijk om video-oproepen te doen in Zorg Messenger. Dat heeft KPN bekend gemaakt tijdens de Zorg & ICT Beurs. Huisartsen kunnen straks bijvoorbeeld laagdrempelig een videoconsult starten met een patiënt. De wijkverpleger kan meekijken met een collega die op locatie is.

Volgens KPN gaat het bedrijf mee in het doel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dat in 2019 iedereen met thuiszorg de mogelijkheid moet hebben digitaal met een zorgverlener te communiceren. Op dit moment heeft nog geen 5 procent toegang tot digitale zorg.

Videogesprek als onderdeel beeldzorg

KPN ziet videogesprekken als een belangrijk onderdeel van beeldzorg. De ZorgMessenger kan gebruikt worden via een smartphone, tablet of PC. De app is beschikbaar voor zowel zorgverleners als patienten.

Zorgverleners kunnen hun collega’s of cliënten uitnodigen voor een live gesprek. Er komt dan een videoverbinding tot stand.

Belangrijke speler

KPN wil een belangrijke aanbieder worden in de zorgsector. De eerste stappen worden gezet met producten als Zorg Messenger. In Duitsland werkt het bedrijf ook al aan ‘CardioSecur’, waarmee de patiënt thuis een ECG kan maken. De telecomaanbieder wil die technologie ook in Nederland gaan aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *