Simonlyvergelijken.net

KPN presteert op dit moment goed. Het bedrijf weet ten kosten van haar concurrenten te groeien. Vooral op het gebied van alles-in-één-pakketten scoort de provider. Bij zo’n pakket wordt bijvoorbeeld televisie, internet, vaste telefonie en mobiele telefonie gecombineerd. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

KPN groeit op alle fronten

In het eerste kwartaal van 2016 groeide KPN op alle fronten. Het bedrijf ontving afgelopen kwartaal 36.000 nieuwe mobiele klanten. 22.000 nieuwe klanten namen vast breedband internet af en 53.000 nieuwe klanten kozen voor KPN’s interactieve TV diensten.

Dat is knap, want de Nederlandse markt is flink verzadigd. Toch weet de provider op alle fronten meer klanten te trekken. Het is een doorn in het oog voor de concurrenten van KPN, die overwegend achterblijven.

Korting bij combinatie

KPN geeft klanten die vaste- en mobiele diensten combineren extra korting. Daarnaast profiteren ze van extra diensten. Die strategie lijkt goed te werken; volgens de provider combineert nu al 35 procent van haar mobiele klanten en 31 procent van haar vaste breedbandklanten zowel vaste als mobiele diensten in één pakket. Dat waren vorig jaar nog 24 en 20 procent.

Daling omzet

Ondanks de groei van het aantal klanten, daalde de omzet van KPN in het eerste kwartaal van 2016 met 3,9 procent. Daarmee daalt de omzet naar 1,689 miljard euro. Toch boekte het telecombedrijf een flinke winst van 48 miljoen euro. Dat is meer dan een verdubbeling van de winst ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *