Simonlyvergelijken.net

KPN heeft een groot deel van zijn zenders binnen de mobiele televisiedienst ‘KPN Play’ beschikbaar gemaakt in Full HD. Klanten met een abonnement op ‘Play’ kunnen nu televisie kijken via het internet, in hoge kwaliteit.

14 kanalen via KPN Play

KPN heeft 14 kanalen omgezet in Full HD (1920×1080 pixels). De mobiele aanbieder zendt de kanalen uit met een bitrate van 7,2 Mbit per seconde. Daarmee wordt het televisie kijken naar een hoger plan getild.

De zenders NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8 en SBS 6, Veronica, Net5, Dicovery Channel, Comedy Central en TLC zijn in ieder geval in hoge kwaliteit te bekijken.

Televisie kijken via internet

Met KPN Play kunnen abonnees televisiekijken via het internet. Daardoor hoeft de klant geen andere KPN-producten meer af te nemen. In de komende maanden wil de provider ook andere zenders in hoge kwaliteit aanbieden. Daarnaast moet het mogelijk worden om meer films en series on-demand te bekijken.

Voor het televisie kijken gelden wel voorwaarden. Zo moet er bijvoorbeeld via een WiFi-verbinding gekeken worden en niet via een mobiele internetverbinding. Wie toch mobiel wil kijken, krijgt de televisiezenders in laag kwaliteit te zien.

Te gebruiken op smartphones

KPN Play is alleen te gebruiken op een Android-smartphone of tablet of een iPhone of iPad. Voor deze toestellen is de KPN Play-app beschikbaar. De applicatie werkt ook met bijvoorbeeld een Chromecast, voor wie echt televisie wil kijken op de televisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *