Simonlyvergelijken.net

KPN heeft een Nederlands beveiligingsbedrijf overgenomen. Het gaat om het bedrijf DearBytes, dat zich bezighoudt met het adviseren van bedrijven over het beschermen tegen malware.

Onbekend bedrag

Hoeveel geld er gemoeid is met de overname van DearBytes door KPN, is onbekend. Duidelijk is wel dat de transactie voor het eind van deze maand voltooid moet zijn. DearBytes is een beveiligingsbedrijf dat zich sinds 2001 bezighoudt met het adviseren van bedrijven over het beschermen tegen malware.

Bij de overname krijgt het telecombedrijf ook het security operations center. Vanuit daar kan het telecombedrijf straks klanten voorzien van diensten als bescherming en detectie. De provider gaat vooral inzetten op het gebied van veilig mobiel werken.

Nieuwe expertise bij KPN

Met de overname krijgt het telecombedrijf 85 nieuwe experts binnen het bedrijf. De professionals van DearBytes zullen het bestaande KPN Security Services-team versterken. Volgens Chief Commercial Officer bij KPN Frank van der Post is er veel vraag naar security dienstverleningen: “Wij merken een zeer sterk groeiende behoefte bij onze klanten aan gedegen maar ook eenvoudig te verkrijgen security dienstverlening tegen digitale dreigingen, zoals ransomware en phishing.”

Erik Remmelzwaal, directeur DearBytes is blij met de overname: “Onder de paraplu van KPN kunnen wij nog beter inspelen op wensen van onze klanten en zijn wij optimaal gepositioneerd om het internet vrijer en veiliger te maken.”

Aandelen

DearBytes blijft actief onder zijn eigen naam met twee vestigingen in Beverwijk en in Den Haag. Er verandert niets voor de bestaande klanten van het bedrijf. Het telecombedrijf krijgt de volle honderd procent van de aandelen van het beveiligingsbedrijf in handen. De ondernemingsraden van de provider en het beveiligingsbedrijf hebben een positief advies afgegeven voor de transactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *