Simonlyvergelijken.net

KPN heeft een messaging-app gelanceerd voor de gezondheidszorg. De app is speciaal bedoeld voor medisch professionals die contact met elkaar willen houden. Dat schrijft Emerce.

Alternatief voor WhatsApp

De app ‘Zorg Messenger’ moet een vervanging zijn voor WhatsApp. Via de Zorg Messenger moeten medisch professionals informatie kunnen delen die niet geschikt is voor andere platformen. De applicatie van KPN biedt naar eigen zeggen een vertrouwde omgeving waarin patientgegevens uitgewisseld kunnen worden.

De Autoriteit Persoonsgegevens keurt het delen van patientgegevens via WhatsApp af, omdat het niet veilig genoeg zou zijn. Sinds april biedt WhatsApp de mogelijkheid om berichten met end-to-end-encryptie te versturen. Toch is het volgens de Autoriteit nog niet veilig genoeg om persoonsgegevens te versturen.

KPN en de Zorgcloud

De nieuwe app van het telecombedrijf is onderdeel van de Zorgcloud. Dat is het portfolio van KPN voor de zorgsector. Zorg Messenger moet niet alleen een alternatief vormen voor WhatsApp en andere berichtendiensten, maar moet ook de digitalisering van de zorg vooruit helpen.

Nu gebruiken veel medisch professionals nog het ouderwetse faxapparaat. De app kan gebruikt worden vanaf pc’s, tablets en smartphones. Daarnaast kan er ook e-mail mee verzonden worden.

Concurrentie

De app van KPN betekent concurrentie voor de app Siilo, een project van chrirug Joost Bruggeman en Arvind Rao. Vorig jaar ontwikkelden zij een app die net zo werkt als WhatsApp, maar de privacy beter zou moeten garanderen.

Nu komt ook KPN met een dergelijke app. Op Emerce schrijft Bruggeman: “Mr. Sjaak Nouwt (KNMG) heeft de EFF scorekaart voor beveiligde berichtendiensten naar voren gebracht. Daarin zijn 7 heldere criteria geformuleerd. Ik ben heel erg benieuwd aan welke criteria de messenger van KPN voldoet. Ik hoop dat zij transparant zijn wanneer zij hun berichtendienst aanbieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *