Simonlyvergelijken.net

Het aantal mensen met een mobiel abonnement bij KPN, is fors gestegen. Het mobiele klantenbestand groeide met 206.000 klanten. Steeds minder consumenten gebruiken prepaid, terwijl er steeds meer abonnees bijkomen. Dat staat in een rapport van de provider.

289.000 nieuwe abonnees
KPN kreeg er 289.000 abonnees bij, maar verloor 83.000 prepaid klanten. Daar zal de provider niet te lang bij stil staan, want aan abonnees valt meer te verdienen. Gemiddeld betaalt een klant ongeveer 19 euro per maand.

Abonnees leveren meer op: zij betalen ongeveer 27 euro per maand. De winst uit het uitlenen van het netwerk aan AH Mobiel en Youfone viel tegen. Het aantal klanten steeg nauwelijks en de positie verslechterde zelfs. De mobiele dochters Simyo en Telfort neemt KPN niet mee in de cijfers.

Verdubbeling dataverbruik
Het gemiddelde dataverbruik bij abonnees is ook fors toegenomen. Sterker, abonnees gebruiken ruim twee keer zoveel data als vorig jaar. Vorig jaar werd er nog gemiddeld 413 MB data per maand verbruikt. Dit jaar is dat gestegen naar 833 MB per maand.

Nieuwe strategie
KPN heeft sinds kort een nieuwe strategie: het beloont klanten die meerdere abonnementen of meerdere diensten combineren bij de provider. Zij krijgen korting op bepaalde diensten. Afhankelijk van wat er wordt gecombineerd, krijgen deze klanten zelfs diensten gratis.

Een voorbeeld daarvan is een gratis abonnement op Spotify Premium. Met dit soort voordelen weet de mobiele aanbieder veel nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te stimuleren om meer diensten af te nemen bij KPN. Die strategie werkt erg goed, geeft KPN CEO Eelco Blok aan, in een toelichting op de cijfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *