Simonlyvergelijken.net

Het klantenbestand van KPN is ook in het tweede kwartaal van 2016 gegroeid. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar zijn er 23.000 klanten bij gekomen. Dat komt doordat KPN nu volgens een nieuwe strategie werkt. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers.

Combineren bij KPN

KPN motiveert klanten sinds een jaar om verschillende diensten met elkaar te combineren. Zo kunnen vaste- en mobiele diensten bij één aanbieder afgenomen worden. Omdat veel klanten al internet, televisie of een mobiele verbinding van KPN hebben, is de drempel laag om deze diensten met elkaar te combineren. In ruil voor het afnemen van meer diensten geeft de provider extra korting en voordeeltjes.

Daardoor heeft de aanbieder er in het tweede kwartaal veel klanten bij gekregen. Het klantenbestand groeit op zowel de vaste- als mobiele markt. Ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar kwamen er 23.000 mobiele abonnees bij.

Op alle vlakken meer klanten

Het aantal klanten groeit op alle vlakken. Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2015 kreeg de provider er 1000 mobiele klanten bij. Daarmee heeft het telecombedrijf nu ruim 3,6 miljoen abonnees in Nederland.

Ook bij de vaste breedband internetaansluitingen steeg het aantal klanten. Er kwamen 15.000 klanten bij, waarmee het telecombedrijf bijna 2,9 miljoen internetaansluitingen verzorgt. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor interactieve TV. Zo’n 944.000 klanten combineren vaste en mobiele diensten.

Lagere omzet

Een groei in het aantal klanten betekent niet automatisch meer omzet. De omzet daalde met 4,3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. KPN verdiende 1,676 miljard euro. De bruto winst is met 1,7 procent gedaald naar 592 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *