Simonlyvergelijken.net

KPN krijgt ten minste 1,5 miljoen apparaten aangesloten op het zogenaamde lora-netwerk van de provider. Dat netwerk is geschikt voor ‘Internet of Things’ en heeft een landelijke dekking, zegt de aanbieder.

Internet of Things bij KPN

Lora is een netwerk met een laag vermogen die apparaten weinig bandbreedte biedt en relatief zuinig is voor de accu. Het netwerk is bedoeld voor apparaten die een kleine hoeveelheid data willen versturen. Een voorbeeld van een ‘Internet of Things’-toepassing is bijvoorbeeld een sensor die is aangesloten op het internet.

KPN heeft inmiddels anderhalf miljoen contracten voor apparaten op het netwerk klaarliggen. Daaronder zijn onder meer testen met wissels bij Utrecht Centraal en de bagage-afhandeling op Schiphol.

Meer antennes

In de komende tijd plaatst KPN meer antennes voor het lora-netwerk. Daarmee moet het netwerk een nog betere dekking krijgen. Binnen acht maanden had de provider al landelijke dekking. Dat komt vooral doordat er gebruik wordt gemaakt van een lage frequentie. Een mast kan dan al snel ver reiken.

KPN is niet de enige provider met een netwerk op laag vermogen. Ook de Nederlandse aanbieder ‘The Things Network’ werkt er aan. Daarbij wordt gewerkt met antennes bij bedrijven en bij mensen thuis. Dat netwerk is gratis te gebruiken. Ook T-Mobile werkt aan een dergelijk netwerk. Die provider wil Internet of Things via 4G mogelijk maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *