Simonlyvergelijken.net

Klanten van KPN gebruiken steeds meer mobiel internet. De provider verkoopt steeds meer abonnementen met een grote databundel. Dat komt vooral door de opkomst van 4G. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

913 MB per maand
Gemiddeld gebruikt de KPN-klant zo’n 913 MB per maand. Dat is een vlotte stijging want in 2013 gebruikten klanten van KPN nog geen 300 MB per maand. Zo’n 3,5 miljoen mensen hebben een mobiel abonnement bij KPN.

Dat er meer data wordt verbruikt, komt volgens KPN door het landelijke 4G-netwerk. Daardoor kunnen klanten gemakkelijker meer data gebruiken. 4G is snel genoeg voor bijvoorbeeld het bekijken van een film op Netflix, of het beluisteren van een liedje op Spotify. Beide activiteiten verbruiken meer data dan bijvoorbeeld het openen en beantwoorden van e-mail. Volgens KPN behelst het gebruik van Netflix ongeveer de helft van het dataverkeer bij de provider.

Meer MB’s voor dezelfde meerprijs
Uit de cijfers van KPN blijkt ook dat de aanbieder van mobiele telefonie zelf heeft bijgedragen aan het succes van grotere databundels. De provider verkocht meer MB’s voor dezelfde meerprijs. Het upgraden van 1 naar 5 GB kostte in februari van dit jaar nog 10 euro. Nu is dat nog maar 5 euro. Voor vijf euro extra krijgt de klant een datalimiet van 10 gigabyte.

De helft van de klanten heeft een databundel van 1 gigabyte of minder. KPN probeert die groep in de toekomst over te halen om voor een grotere databundel te kiezen. Het bedrijf ziet het aantal klanten met een bundel van een gigabyte of meer wel stijgen: vorig jaar had nog 25 procent van de klanten een bundel van 1 gigabyte of meer. Nu is dat 45 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *