Simonlyvergelijken.net

Klanten van KPN kregen vanochtend te maken met een storing. Sinds ongeveer 7 uur konden zij slecht of geen gebruik maken van mobiel internet. Rond 10.15 uur werd de storing nagenoeg opgelost.

Veel storingsmeldingen bij KPN

Vanmorgen had het mobiele netwerk van het telecombedrijf een paar uur last van een storing waardoor veel mobiele klanten niet meer mobiel konden internetten. Op Twitter en op de website ‘Alle Storingen’ kwamen veel storingsmeldingen binnen.

De problemen deden zich vooral voor bij mobiel internet, maar een paar klanten konden ook niet bellen of gebeld worden. KPN Webcare bevestigde de problemen al vroeg.

Stroomstoring

De problemen met het mobiele netwerk werden veroorzaakt door een stroomstoring bij de energieleverancier. KPN meldde dat de problemen zich landelijk voordeden en dat de storing rond 11 uur volledig opgelost zou zijn.

Even na 10 uur meldde de provider dat de storing nagenoeg opgelost was. De provider trok toen ook de verklaring over de oorzaak van de storing in. Naast KPN-klanten hadden ook klanten van Telfort, Simyo, Youfone en AH Mobiel last van de storing. Zij maken gebruik van het netwerk van KPN.

Smartphone opnieuw opstarten

Wie problemen had met het mobiele netwerk, werd aangeraden om de smartphone helemaal uit te schakelen en dan weer opnieuw op te starten. Dat advies bleek bij veel klanten de oplossing. Na een volledige herstart bleek het weer mogelijk om mobiel te internetten bij de mobiele aanbieder.

Inmiddels lijkt de storing opgelost. Klanten van KPN, Telfort, Simyo, Youfone en AH Mobiel kunnen weer gebruikmaken van mobiel internet, weer bellen en gebeld worden. KPN heeft zo’n 3,6 miljoen abonnees in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *