Simonlyvergelijken.net

KPN heeft geïnvesteerd in een bedrijf dat het mogelijk maakt om hartfilmpjes te maken op de smartphone. Het gaat om het Duitse bedrijf Personal Medsystems GmbH. KPN investeert samen met Sino-German High-Tech fund en de NRW-bank.

Samenwerking met cardiologen

Personal Medsystems GmbH werkt al sinds 2008 samen met bijvoorbeeld cardiologen. Samen ontwikkelen ze een set CardioSecur elektrodes die een hartpatiënt zelf, of met wat hulp, op de borst kan plakken. Er kan op die manier thuis een elektrocardiogram (ECG) gemaakt worden.

De hele set is bedoeld voor thuisgebruik. De apparatuur wordt aangesloten op een smartphone, die de vier elektrodes van stroom voorziet. Daarna worden de signalen geregistreerd. De patiënten-app toont de resultaten en geeft tips. Als dat nodig is, kunnen de resultaten ook worden doorgestuurd naar een behandelaar.

Hardware en abonnement

Het Duitse bedrijf verkoopt de apparatuur in eigen land direct aan particulieren. Een ECG-meetkabel kost 99 euro, inclusief wegwerpelektrodes. Die elektrodes gaan ongeveer 36 metingen mee. Om de set te kunnen gebruiken is een maandelijks abonnement van 9,95 euro benodigd. Het bedrijf verkoopt ook via winkels van Vodafone.

Investering past in strategie KPN

Volgens KPN past de investering in het Duitse bedrijf in haar strategie om te investeren in digitale gezondheidsinitiatieven. Het bedrijf wil samenwerkingen aangaan op dat gebied om nieuwe producten op de Nederlandse zorgmarkt te brengen.

KPN verkoopt onder de naam SmartLife apparatuur die bedoeld is voor mobiel en smart home. Zo heeft de KPN-winkel in Nijmegen al een tijdje een persoonlijk alarm met GPS en noodknop in de verkoop. Dat product is vooral bedoeld voor ouderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *