Simonlyvergelijken.net

Provider KPN heeft een Long Range-dekking voor de hele Randstad gerealiseerd. De dekking is bestemd voor zogenaamde Internet of Things-toepassingen. Dat laat de operator weten.

Internet of Things bij KPN

Met de nieuwe dekking wordt het mogelijk om Internet of Things-toepassingen aan te sluiten op een apart netwerk. Deze toepassingen zijn intelligente apparaten, zoals sensoren die gegevens over workouts bij het sporten geven. KPN bouwde al sinds november 2015 aan het nieuwe netwerk.

Het netwerk heeft dekking in de hele Randstad. Eerder maakte de aanbieder bekend al dekking in Rotterdam en Den Haag te kunnen verzorgen. In januari werd een versnelde uitrol van het netwerk aangekondigd. In juni 2016 moet er een landelijke dekking zijn.

Groot deel van Nederland

Niet alleen in het westen van het land kan er gebruik worden gemaakt van het nieuwe netwerk. De IoT-toepassingen kunnen ook worden gebruikt op het LoRa-netwerk van KPN in Zeeland, Noord-Brabant en Groningen. Andere provincies waar het netwerk al is uitgerold zijn Zuid-Holland, Noord-Holland en delen van Utrecht en Zeeland.

Roadshows

De aanbieder organiseert nu een aantal roadshows in aanloop van het realiseren van de landelijke dekking. Zo zijn er bijvoorbeeld experimenten op luchthaven Schiphol. De provider experimenteert met logistieke processen, zoals de bagage-afhandeling en de facilitaire diensten op het vliegveld.

De komende maanden wil KPN in heel Nederland verschillende opstelpunten met antennes bouwen. Er moeten ruim 1.000 mobiele opstelpunten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *