Simonlyvergelijken.net

Wie ook binnenhuis wil kunnen telefoneren, sms’en en internetten, kan het beste kiezen voor KPN. Dat blijkt uit een peiling van Telecompaper. 39 procent van alle KPN-klanten is zeer tevreden met de dekking binnenshuis. Het marktgemiddelde is 31 procent.

Klanten KPN het meest tevreden met dekking

Klanten van KPN zijn het meest tevreden over de dekking binnenshuis. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De marktonderzoeker vroeg aan haar Consumentenpanel hoe zij de dekking binnenshuis ervoer. 39 procent van de panelleden met een verbinding van KPN gaf aan zeer tevreden te zijn over zogenaamde indoor dekking.

De resultaten zijn best opmerkelijk: ze tonen aan dat er grote verschillen bestaan tussen beweringen van de providers en de opvatting van consumenten. Volgens consumenten is KPN van oudsher de beste aanbieder.

Hoge score voor Tele2

Niet alleen KPN doet het goed in de test. Ook de score van Tele2 is uitzonderlijk hoog. 93 procent van alle Tele2-klanten is tevreden over de bereikbaarheid binnenshuis. Toch is Tele2 niet de beste in de test; bij KPN waren meer mensen ‘zeer tevreden’ in plaats van ‘tevreden’.

Op dit moment maakt Tele2 nog gebruik van het T-Mobile netwerk voor bellen, sms’en en 3G. Het heeft inmiddels al wel een eigen 4G-netwerk. De combinatie tussen beide netwerken zou de hoge score van Tele2 kunnen verklaren.

Lage score voor dochterproviders

Nederland heeft vier grote netwerken (KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2) die zijn onderverdeeld in dochterproviders, de zogenaamde MVNO’s. Daarbij valt te denken aan Ben, Simpel en Telfort. Hoewel deze aanbieders van dezelfde netwerken gebruikmaken als de moederbedrijven, geven klanten van MVNO’s een opmerkelijk lagere score voor de bereikbaarheid binnenshuis.

Slechts 28 procent van alle Telfort-klanten geeft aan zeer tevreden te zijn over de dekking binnenshuis. Waarschijnlijk komt dat door dat niet alle klanten gebruik kunnen maken van 4G. Zij profiteren minder van de gecombineerde dekking van 2G, 3G en 4G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *