Simonlyvergelijken.net

KPN geeft in een persbericht aan het niet eens te zijn met de gedwongen tariefsverlaging van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de provider is dan ook van plan om deze tariefsverlaging door middel van een rechterlijk proces aan te vechten.

Het doel van het ACM is om de uiteindelijke prijs die consumenten moeten betalen voor het mobiel bellen drastisch naar beneden te halen. Toezichthouder ACM gaf eerder op de dag dan ook aan dat de tarieven voor het doorgeven van telefoongesprekken drastisch moeten worden verlaagd en alle providers zouden hier aan mee moeten werken. Als de gedwongen tariefsverlaging van ACM doorgaat zullen consumenten vanaf 1 september 2013 nog maar 1,019 cent per minuut betalen voor het doorgeven van een gesprek naar een mobiel nummer, op dit moment moet de consument hier nog 2,4 cent per minuut voor betalen.  De tarieven voor gesprekken naar een vaste lijn dalen van 0,37 cent naar 0,108 cent per minuut vanaf 1 september 2013, aldus toezichthouder ACM.

KPN geeft aan dat de nieuwe tarieven, zoals deze zijn voorgesteld door ACM, onder de kostprijs liggen. De provider is dan ook niet van plan om onder de kostprijs te leveren en gaat het uitvechten door middel van een rechterlijk proces.

De kosten die moeten worden gemaakt voor het mobiele bellen bestaan voornamelijk uit de hoogte van het afgiftetarief. Volgens het ACM zijn providers niet verplicht om deze tarieven door te berekenen, echter doen de meeste providers dit wel, uiteindelijk moet de consument dus de kosten van de provider betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *