Simonlyvergelijken.net

KPN en Vodafone gaan nog meer proeven doen met de smartphone als ov-chipkaart. Tussen eind 2015 en begin 2016 deden vervoerders, Translink en de providers een test met het gebruik van een smartphone om in- en uit te checken in het Nederlandse OV. De proef krijgt komende zomer vervolg.

Nieuwe proef met Smart OV bij KPN en Vodafone

De ov-bedrijven, chipkaart uitgever Translink en KPN en Vodafone willen samen nog een proef doen met ‘Smart OV’. Daarmee kunnen deelnemers aan de proef met hun smartphone in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Het idee is dat de chipkaart in zijn geheel vervangen wordt door de smartphone.

De vervoerders denken dat dit een belangrijke stap is om het betaalgemak in het openbaar vervoer te vergroten. Tijdens de proef krijgen ongeveer 10.000 reizigers de kans alvast kennis te maken met de nieuwe manier van betalen in het openbaar vervoer.

Testen met verschillende smartphones

De proef wordt grootschalig opgezet: er moet getest worden op verschillende merken en types smartphones. De deelnemers aan de proef krijgen een nieuwe simkaart van KPN of Vodafone waar de chipkaart op wordt geladen.

Met Smart OV kunnen reizigers straks direct zien wat hun saldo is, of ze in- of uitgecheckt zijn en wat de rit gekost heeft. De laatste tien reistransacties zijn ook terug te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *