Simonlyvergelijken.net

De mobiele aanbieder KPN en de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant Samsung hebben in een Amerikaanse patentzaak geschikt. Dat blijkt uit documenten van de rechtbank.

Samsung schond patent

Volgens KPN heeft Samsung het patentrecht geschonden. De fabrikant zou ongeoorloofd gebruik hebben gemaakt van een technologie waar de provider patent op heeft. Daarop klaagde KPN de smartphonefabrikant in 2014 aan.

Het bedrijf zou in de Galaxy S4 en S5 gebruikmaken van een technologie voor gegevensoverdracht waar KPN het alleenrecht op heeft. Hoe die technologie in elkaar steekt, is niet bekend.

Schikking

Samsung wilde niet reageren op de rechtbankdocumenten. KPN wilde dat wel en bevestigde tegenover het ANP inderdaad akkoord te zijn gegaan met een schikking. De provider wilde geen specifieke informatie geven.

Eerder onderhandelden de twee bedrijven al over een licentieovereenkomst. Die onderhandelingen duurden twee jaar, maar er kwam geen resultaat uit. Daarom klaagde KPN de fabrikant aan bij een federale rechtbank in Marshall, in Texas. De rechter hoefde daar dus geen uitspraak te doen.

Rechtszaak in Amerika

Volgens de Amerikaanse stichting Electronic Frontier Foundation (EFF) is het niet uitzonderlijk dat KPN de fabrikant juist in Amerika heeft aangeklaagd. De staat Texas is populair voor patentzaken, omdat procedures snel worden afgehandeld. Daarnaast staat de staat erom bekend vaak in het voordeel van de patenthouders te beslissen. Dat schrijft Tweakers.

Het is niet duidelijk voor welk bedrag Samsung met KPN heeft geschikt. Naar verwachting zal dat ook niet naar buiten komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *