Simonlyvergelijken.net

KPN claimt dat een miljoen klanten een combinatie heeft van een mobiel en een vast abonnement. De provider promoot al een paar jaar het combineren van een mobiel met een vast abonnement. Met het bekendmaken van de cijfers lijkt het erop dat de groei van het zogenaamd Compleet-abonnement aan het afvlakken is.

Telfort en KPN

Volgens KPN combineren een miljoen klanten een mobiel abonnement met een vast abonnement bij de provider. Het telecombedrijf komt tot dat getal door niet alleen naar de eigen aanbieder te kijken, maar ook naar dochteronderneming Telfort.

Het telecombedrijf promoot het combineren van de verschillende abonnementen al jaren. Zo krijgen klanten bijvoorbeeld korting en wordt het televisiepakket uitgebreid met extra zenders.

Flinke groei, maar wel minder

Vorig kwartaal claimde KPN 944.000 abonnees te hebben die mobiel met vast combineren. Nu zou het bedrijf een miljoen abonnees hebben die dat doen. Dat betekent dat er in het afgelopen kwartaal 20.000 klanten per maand bijkwamen.

Daarmee groeit het aantal abonnees met bijna zes procent van kwartaal tot kwartaal. Dat is een aardige groei, maar het betekent wel dat het aantal abonnees minder hard groeit. In het najaar van 2015 bedroeg de groei namelijk nog 11 procent en twee jaar geleden zelfs 30 procent.

Concurrentie

KPN is niet de enige aanbieder die het combineren van verschillende abonnementen promoot. Vodafone en Ziggo doen dat ook. Waarschijnlijk krijgt de provider er volgend jaar nog meer concurrentie bij, als Vodafone en Ziggo de krachten gaan bundelen.

Tele2 biedt ook zowel vast als mobiel aan. Echter, deze aanbieder heeft alleen een eigen mobiel 4G-netwerk. Voor vast internet heeft de aanbieder een overeenkomst met KPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *