Simonlyvergelijken.net

KPN heeft een snelheidsrecord op haar 4G-netwerk behaald. Samen met haar partners Ericsson en Qualcomm wist de provider via 4G een downloadsnelheid van 391 Mbps te behalen.

Nieuwe technologie 4G

Volgens KPN is 391 Mbps de hoogste downloadsnelheid ooit gemeten. De aanbieder van 4G kon de snelheid behalen dankzij de inzet van de nieuwste technologieën. Het record werd gevestigd via een 4G-antenne in Delft, waar nieuwe software van netwerkleverancier Ericsson was geïnstalleerd. Qualcomm leverde het testtoestel.

Eerder maakte KPN al bekend dat de provider dit jaar de snelheid van haar 4G-netwerk nog verder wil opschroeven, naar maximaal 375 Mbps. Daarvoor gebruikt de telecomaanbieder de zogenaamde ‘triple carrier aggregatie’-techniek. Dat is een techniek waarbij de drie frequenties worden gecombineerd voor één 4G-verbinding.

Niet voor iedereen

Niet iedereen kan straks profiteren van de hoogste downloadsnelheden. Gebruikers van het mobiele netwerk moeten namelijk wel over een geschikte smartphone beschikken. Niet alle smartphones kunnen overweg met triple carrier aggregatie.

Telefoons die dit ondersteunen zijn onder andere de LG G5, de Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge en de HTC One A9. Dit jaar zullen de meeste duurdere smartphones ook over de ondersteuning beschikken.

Geen snelheidsrecord voor klanten

Het nieuwe snelheidsrecord is een mooi resultaat, maar het is vooralsnog niet beschikbaar voor de klanten van KPN. Om die snelheid te kunnen behalen is namelijk speciale technologie nodig, die alleen in het testtoestel van Qualcomm zit. Voorlopig komt de technologie nog niet beschikbaar in commerciële smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *