Simonlyvergelijken.net

KPN heeft het zogenaamde ‘LoRa-netwerk’ geactiveerd. Met dat netwerk kan de provider letterlijk alles en iedereen met elkaar verbinden. Daarvoor heeft KPN extra antennes ingezet.

2G, 3G of 4G
LoRa staat voor Long Range en is een aanvulling op de bestaande 2G-, 3G-, en 4G-netwerken. Daarmee is het mogelijk om miljoenen apparaten die weinig stroom en data verbruiken aan het internet te verbinden. Het neemt een belangrijke drempel weg om apparaten aan het net te verbinden. In de meeste gevallen worden applicaties die maar weinig data verbruiken eraan verbonden.

Afhankelijk van de benodigdheden, wordt het apparaat gekoppeld aan 2G, 3G of 4G. Een klein berichtje kan al genoeg zijn. Voorbeelden van toepassingen zijn meters die aangeven wat het verzadigingsniveau van een dijk is, of hoe vol de vuilnisemmer zit.

Internet of Things
Het nieuwe netwerk past goed binnen de gedachte van ‘the Internet of Things’. Daarbij gaat men er vanuit dat het internet voor allerlei apparaten en toepassingen gebruikt kan worden. Zo kunnen consumenten en bedrijven verschillende applicaties toegang geven tot het mobiele netwerk.

KPN benadrukt dat het hoge eisen stelt aan het LoRa-netwerk. De provider noemt stabiliteit, veiligheid en duurzaamheid als kernwaarden voor het nieuwe netwerk.

Den Haag en Rotterdam
Sinds gisteren is het netwerk actief in Den Haag en Rotterdam. Binnenkort volgt ook de rest van Nederland. De komende tijd worden nog ruim 1000 bestaande mobiele opstelpunten voorzien van de technologie. Uiteindelijk komt er dan een landelijk dekkend netwerk.

Over de privacy hoeven we ons geen zorgen te maken, zegt KPN. De data is namelijk van begin tot eind versleuteld. Daarnaast is het duurzaam, omdat zowel het netwerk als de toepassingen weinig energie verbruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *