Simonlyvergelijken.net

Tussen 2015 en 2021 vertienvoudigt de hoeveelheid verbruikte data via mobiele netwerken. De hoeveelheid data die mobiele internetgebruikers wereldwijd gebruiken stijgt daarmee snel. Dat voorspelt het telecombedrijf Ericsson in zijn Mobility Report.

Veel meer data dan voorspeld
In juni voorspelde telecombedrijf Ericsson nog een verachtvoudiging van het wereldwijde mobiele dataverbruik. Nu komt het bedrijf met de verwachting dat tussen 2015 en 2021 het mobiele dataverbruik zelfs vertienvoudigd.

Dat komt vooral door de komst van het snelle 4G-netwerk. Gebruikers bekijken nu veel meer video op hun mobiele telefoons. Naar verwachting zal video in 2021 goed zijn voor 70 procent van het totale dataverbruik. Op dit moment ligt dat percentage op 50 procent.

Binnenkort ook 5G
Hoewel de Nederlandse providers nog bezig zijn met de landelijke uitrol van hun 4G-netwerken, rept Ericsson al voorzichtig over de komst van een nog sneller netwerk: 5G. Dat moet het huidige 4G gaan opvolgen en een nog hogere datasnelheid bieden.

In 2013 meldde de Japanse telecomprovider NTT Decomo dat het 5G-netwerk rond 2020 de standaard zal zijn, en dat het netwerk zo’n 100 keer sneller moet worden dan 4G.

Maandelijks verbruik
Het maandelijks verbruik gaat ook explosief groeien. Telecombedrijf Ericsson verwacht dat West-Europa in 2021 zo’n 18 gigabyte per maand per gebruiker aan data gaat verbruiken. In Centraal- en Oost-Europa blijft dat aantal steken op 6,9 gigabyte per maand.

In 2015 is West-Europa nog goed voor zo’n 2 gigabyte per gebruiker per maand. Naar verwachting stijgt straks ook het aantal mobiele abonnementen: van 3,4 miljard naar 6,4 miljard stuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *