Simonlyvergelijken.net

Klanten van KPN en T-Mobile zijn steeds tevredener. De providers timmeren steeds meer aan de weg als het op klanttevredenheid aankomt. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Goede cijfers voor KPN en T-Mobile

Telecompaper vroeg aan 8.000 klanten van alle Nederlandse telecomproviders of zij hun provider zouden aanbevelen bij vrienden, familie, kennissen of collega’s. 66 procent van de ondervraagden gaven aan KPN aan te raden. Voor T-Mobile was dat 63 procent.

Daarmee scoren beide providers steeds beter. Ze hebben beiden een groot marktaandeel op de Nederlandse markt. Dat is knap, want een jaar geleden kwam T-Mobile nog niet in de top 5 aanbieders van mobiele abonnementen voor. KPN scoort al het hele jaar constant.

Klanttevredenheid Simyo het hoogst

Simyo scoort het best in het onderzoek van Telecompaper. 69 procent van alle abonnees van Simyo geeft aan zo tevreden te zijn dat zij de provider aan anderen zouden aanbevelen. Daarmee heeft de aanbieder de hoogste ‘Word of Mouth score’ van alle Nederlandse providers.

Simyo wordt vooral aangeraden vanwege het aanbod van scherp geprijsde sim only abonnementen. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat de provider structureel op nummer 1 staat. Wel zijn de scores van andere aanbieders dichter bij dat van Simyo komen te liggen.

Meer dan de helft

Alle aanbieders die in het onderzoek zijn meegenomen, worden nu door minstens de helft van de klanten aangeraden aan anderen, blijkt uit de resultaten. Bij het onderzoek vraagt Telecompaper om op een schaal van 1 tot 10 aan te geven in welke mate de respondent zijn of haar provider zou aanbevelen aan anderen.

Deze zogenaamde ‘Word of Mouth’ score is een goede maatstaf om klanttevredenheid te meten. Bij dit onderzoek zijn 8.000 klanten van verschillende aanbieders ondervraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *