Simonlyvergelijken.net

Ongeveer tweehonderd medewerkers van de klantenservice van mobiele aanbieder Vodafone werken sinds gisteren vanuit huis. Ze mogen maximaal 40 procent van hun uren buiten kantoor werken. Daar is een speciaal netwerk voor aangelegd.

Vodafone Nederland eerste binnen het concern

De Nederlandse tak van Vodafone is de eerste afdeling binnen het concern waarbij deze manier van werken is ingevoerd. Daarmee is Nederland een voorbeeld voor andere landen, volgens Vodafone.

Volgens de provider werken klantenservice-medewerkers thuis productiever. Daarnaast zouden ze meer plezier hebben in hun werk en krijgen ze een betere beoordeling van klanten

Betere gesprekken

Wie vanuit huis werkt, krijgt een betere loyaliteitsscore dan wie vanuit kantoor werkt. Dat blijkt uit een intern onderzoek. Telefoontjes met thuiswerkers duren gemiddeld ook 23 seconden korter dan gesprekken tussen klanten en medewerkers in het callcenter.

De thuiswerkers werken met een virtueel netwerk van ICT-dienstverleners Avaya en Amdocs. Dat werkt met een beveiligde netwerkomgeving, zodat de gesprekken op een veilige manier verlopen.

Minder verzuim

Voor Vodafone zelf heeft het thuiswerken grote voordelen, zegt de provider. Thuiswerkers zouden bijna 2,5 procent minder hebben verzuimd. Daarnaast bespaart het bedrijf op werkplekken, door de bezetting flexibel te plannen.

De provider deed eerder al een pilot, waar de deelnemers erg positief op reageerden. Iedereen wilde op deze manier blijven werken. De provider zegt zelfs dat ruim 89 procent op deze manier bereid is meer te willen doen dan expliciet aan haar wordt gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *