Simonlyvergelijken.net

Het klantenbestand van T-Mobile is flink gegroeid. In het derde kwartaal van 2016 kreeg de provider er 54.000 nieuwe abonnees bij. Dat is de sterkte groei in drie jaar tijd. Dat blijkt uit de kwartaalresultaten.

54.000 nieuwe abonnees

T-Mobile kreeg er het afgelopen kwartaal 54.000 nieuwe abonnees bij. De provider verloor wel prepaid klanten, maar die krimp was minder groot dan in de kwartalen ervoor. Slechts 22.000 prepaid klanten verlieten T-Mobile. Daarmee laat het telecombedrijf de grootste aanwas van klanten van de afgelopen drie jaar zien.

Op dit moment heeft de mobiele aanbieder 136.000 klanten meer dan in het derde kwartaal van 2015. In totaal heeft T-Mobile nu 3,6 miljoen klanten, waarvan iets meer dan 2,9 miljoen abonnees.

Lagere omzet voor T-Mobile

Ondanks dat het klantenbestand in drie jaar niet zo is gegroeid, ziet de provider haar omzet wel dalen. De omzet kromp in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar met 4,2 procent. Daarmee komt de omzet uit op 332 miljoen euro. Ten opzichte van het vorige kwartaal is de omzet wel licht gestegen. In het vorige kwartaal daalde de omzet ook al.

T-Mobile haalt steeds minder omzet uit telefonie. Zo’n 64 procent van de omzet is te danken aan zogenaamde ‘non-voice diensten’. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld SMS en mobiel internet.

Meer dataverkeer

Het afgelopen kwartaal gebruikten klanten van T-Mobile ook fors meer data. De provider zag een stijging in het verbruikte dataverkeer van 59 procent. Dat is meer dan de helft meer verbruik dan in het derde kwartaal van 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *