Simonlyvergelijken.net

Klanten van Vodafone kunnen voortaan Paypal koppelen aan Vodafone Wallet. Met Wallet kunnen klanten contactloos betalen op hun smartphone.

Digitale portemonnee van Vodafone

Wallet is de digitale portemonnee van Vodafone, die geschikt is voor smartphones. De portemonnee is gekoppeld aan het nieuwe type simkaart van de provider, waarin een NFC-chip  is verwerkt. Met deze chip is het, net als met de meeste bankpassen, mogelijk om contactloos te betalen in winkels.

Eerder konden klanten alleen creditcards aan Wallet koppelen. Daarmee konden betalingen alleen maar vanaf een creditcard gedaan worden. Nu is het ook mogelijk om Paypal toe te voegen aan de Wallet-app van de provider.

Ook zonder creditcard betalen

Klanten van de mobiele aanbieder die geen creditcard hebben, kunnen nu dus alsnog gebruikt maken van Wallet. Daarmee worden ze in staat gesteld contactloos te betalen.

Wie geen creditcard heeft, kan een Paypal rekening openen en koppelen aan de huidige betaalrekening. Contactloze betalingen die via Vodafone Wallet worden gedaan, worden afgeschreven via Paypal. Paypal incasseert het geld dan weer van de betaalrekening bij een Nederlandse bank.

Koppeling met creditcard blijft

De koppeling met de creditcard blijft niet alleen beschikbaar in Wallet, maar is ook beschikbaar bij Paypal. Wie dus liever via Paypal betaalt, kan het geld van de creditcard laten aftrekken via Paypal. Dat biedt echter weinig voordeel; de creditcardmaatschappij heeft vaak uitgebreidere garantievoorwaarden.

Vodafoneklanten met een geschikte simkaart en smartphone kunnen de Vodafone Wallet app downloaden en installeren en een bestaande Paypal rekening koppelen aan de digitale portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *