Simonlyvergelijken.net

Klanten van de mobiele aanbieder Vectone Mobile krijgen al dagen geen verbinding met een netwerk. Inmiddels is de provider gestopt met de communicatie via Facebook en Twitter. Wel laat het hoofdkantoor weten dat van alle klanten de simkaarten vervangen moeten worden.

Geen verbinding via Vectone

Volgens techsite Tweakers spelen er al langer problemen bij diverse klanten. Nu klagen steeds meer gebruikers erover dat ze geen verbinding kunnen maken met het netwerk van KPN. Vectone huurt het netwerk van KPN.

Voor veel klanten begon de storing al op vrijdag, waarna de provider op zaterdag een e-mail de deur uitdeed, met daarin het advies om het toestel opnieuw op te starten. De simkaart zou dan weer verbinding moeten maken met het netwerk. Dat bleek niet het geval. Op de vraag of het probleem bij alle klanten speelt, antwoordt Vectone bevestigend.

Slecht bereikbaar

De mobiele aanbieder is via de klantenservice slecht bereikbaar en de provider heeft ook al anderhalve week niets meer geplaatst op sociale media. Dat is ongebruikelijk, want normaal gesproken plaatst Vectone iedere dag een bericht. Klanten melden op verschillende fora lange wachttijden.

Wat er aan de hand is, is niet duidelijk. Andere providers op het netwerk van KPN hebben geen problemen. Vectone is een merk van het Britse Mundio. De provider is geen onbekende; het biedt diensten aan in veel verschillende Europese landen.

Wat kunnen klanten doen?

Een woordvoerder van Mundio laat aan Tweakers weten dat het gaat om een probleem met de simkaart. Die moeten allemaal vervangen worden. Klanten kunnen de provider – met een ander netwerk – bellen en gegevens doorgeven. De mobiele aanbieder stuurt dan een nieuwe simkaart op. KPN doet geen mededelingen over de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *