Simonlyvergelijken.net

De sim-only provider Simyo heeft de meeste tevreden klanten. 77 procent van alle klanten is zo tevreden met de provider, dat hij of zij de aanbieder van mobiele telefonie zou aanbevelen aan vrienden, kennissen en familie. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Dochter van KPN
Simyo is een dochterbedrijf van KPN. Telecompaper deed onderzoek naar de klanttevredenheid van mobiele aanbieders. Daarbij kwam Simyo als beste uit de bus. De klanttevredenheid is overigens wel iets afgenomen. Vorige maand wilde nog 78 procent van de Simyo-klanten de provider aanbevelen.

De eigenaar van Simyo, KPN, scoort zelf ook goed. Het bedrijf bekleedt de derde plaats na Simyo en Ziggo. Van laatst genoemde werd onlangs bekend dat minder mensen tevreden zijn, na het samengaan met UPC. KPN wordt door 67 procent van de klanten aanbevolen.

Eenzaam aan de top
Simyo staat al ruime en half jaar eenzaam aan de top. Ziggo en KPN staan al een half jaar stabiel op plaats twee en drie, maar met cijfers die niet in de buurt komen van de klanttevredenheid van Simyo.

Klanten van Tele2 zijn het minst tevreden. Slechts 45 procent van alle klanten wilden de provider vorige maand aanbevelen bij anderen. Dat is nu 48 procent. Een verbetering van drie procentpunt.

Hollandsnieuwe
Provider Hollandsnieuwe zat vorige maand nog in de middenmoot, maar nu staat het, na Tele2, onderaan. Iets meer dan de helft van de klanten (53 procent) zou de provider aanbevelen bij anderen. Dat was een maand eerder nog 59 procent.

Nu de provider voor hetzelfde geld meer data gaat aanbieden, zit er een kans in dat Hollandsnieuwe over een maand weer in de lift zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *