Simonlyvergelijken.net

De klanten van de Belgische provider Orange zijn in een jaar tijd meer dan de helft meer data gaan gebruiken. Het datagebruik steeg met 54 procent. De klant gebruikte eind 2015 nog gemiddeld 860 MB, nu is dat ruim 1,3 GB.

4G zorgt voor meer verbruik data

Dat klanten meer data verbruiken, komt waarschijnlijk door de komst van 4G. Inmiddels gaat een groot deel van het dataverkeer op het netwerk via 4G, zegt de provider zelf. De mobiele aanbieder geeft de groei van het dataverkeer weer in haar jaarcijfers.

Overigens zijn 4G-gebruikers niet in de meerderheid bij de aanbieder. Ongeveer 48 procent van de klanten heeft 4G. 68 procent van de Orange-gebruikers heeft een smartphone.

Buitendekking Orange

Volgens het telecombedrijf heeft het netwerk een buitendekking van 99,6 procent van de bevolkte plaatsen. 91,9 procent van de inwoners moet 4G ook binnen kunnen gebruiken. Het bereik van 4G+ is inmiddels 54 procent. Bij 4G+ is het belangrijk dat er op verschillende frequenties dekking is.

De Belgische aanbieder is ook van plan meer masten te laten bouwen, blijkt uit de laatste kwartaalcijfers. Orange wil daarnaast de bedrade verbindingen naar de zendmasten vervangen door glasvezel. Op die manier wordt een hogere bandbreedte mogelijk.

Tot vorig jaar heette de aanbieder nog Mobistar. Het was toen een dochterbedrijf van Orange. De naam Mobistar verdween later helemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *