Simonlyvergelijken.net

Klanten van fastfoodketen McDonald’s kunnen straks mobiel bestellen en mobiel betalen. Daartoe start het restaurant een proef. Het heeft even geduurd voordat het bedrijf de stap heeft durven nemen, maar nu start toch echt een experiment.

Starbucks als voorbeeld voor mobiel betalen

Starbucks had in Amerika al een optie om mobiel te bestellen en te betalen. Daar zorgde he systeem voor een hoop problemen. McDonald’s zag Starbucks als een voorbeeld van welke problemen het kan opleveren. Daarom ging de fastfoodketen zeer terughoudend te werk.

Voorlopig gaat het alleen om een test in Amerika. 29 filialen in de buurt van Monterey in Californië doen mee. Daar komen later nog eens 51 filialen in de staat Washington bij.

Verdere uitrol mobiel betalen

Als de proef met mobiel bestellen en mobiel betalen slaagt, begint de fastfoodgigant nog dit jaar met een verdere uitrol. 14.000 Amerikaanse vestigingen en 6.000 vestigingen in Canada, Engeland, Duitsland, China en Australië worden dan voorzien van een systeem waarmee mobiel bestellen en betalen mogelijk wordt.

De bestel-app wordt volledig geïntegreerd met het bestaande ordersysteem. Dat systeem is in staat om direct de keuken aan te sturen.

Werking

Het proces gaat straks zo werken: Als er een bestelling wordt geplaatst, houdt de app bij naar welk filiaal de gebruiker gaat. In de buurt van de vestiging moet de klant de order ter plekke bevestigen en betalen. Daarna wordt de bestelling daadwerkelijk uitgevoerd. Op die manier wordt het eten niet koud.

Of er plannen zijn voor een dergelijke app in ons land, is nu nog niet bekend. Eerst moeten de tests in het buitenland slagen. Maar dat er toekomst in zit, is wel duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *