Simonlyvergelijken.net

Klanten van KPN met een rekening bij de Rabobank kunnen voortaan contactloos betalen. Hiervoor maakt de bank gebruik van de nieuwe simkaarten van KPN met ingebouwde NFC chips.

Nieuwe simkaart van KPN

Klanten van KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom van 16 jaar en ouder kunnen een nieuwe simkaart aanvragen bij de provider, zodat ze contactloos kunnen betalen. De voorwaarde is daarbij wel dat de gebruiker een rekening heeft bij de Rabobank.

In de komende tijd worden alle klanten van KPN en haar dochtermerken voorzien van een nieuwe simkaart. De nieuwe kaart is voorzien van een ingebouwde NFC chip, waarmee het mogelijk wordt om contactloos te betalen. Onlangs deden verschillende providers nog een proef waarbij de smartphone gebruikt kon worden als OV Chipkaart. Nu wordt het dus ook mogelijk om de betaalpas aan de telefoon te koppelen.

Afhankelijk van de provider

De Rabobank kiest met het contactloos betalen voor een andere oplossing dan de ING Bank. Rekeninghouders van ING kunnen contactloos betalen zonder dat daarvoor een nieuwe simkaart benodigd is. Er wordt gebruik gemaakt van de chip in het toestel, in plaats van de simkaart. De Rabobank kiest ervoor om contactloos betalen voorlopig alleen voor klanten van KPN beschikbaar te maken. Binnenkort zou het ook mogelijk worden voor klanten van andere providers om contactloos te betalen.

Betalen met de simkaart

Door gebruik te maken van de simkaart in plaats van de smartphone zelf, kan op nagenoeg iedere Android smartphone mobiel betaald worden. De enige vereiste is dat het toestel draait op Android 4.4 of hoger. De simkaart werkt ook als de accu leeg is, dus een betaling is altijd mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *