Simonlyvergelijken.net

Veel klanten van KPN combineren hun vaste abonnement met hun mobiele abonnement. Zo’n 40 procent van de mobiele abonnees en 35 procent van de breedbandklanten heeft een dergelijke ‘vast-mobiele’ bundel. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers.

Vast-mobiele bundels

In totaal kreeg KPN er in het afgelopen kwartaal zo’n 59 duizend vast-mobiele aansluitingen bij. Daarmee komt het totaal uit op ruim een miljoen bundels. Het aantal mobiele abonnees steeg met 3,6 miljoen, waarmee het totaal uitkomt op 3,6 miljoen mobiele abonnees.

De groei van het aantal breedbandklanten steeg niet zo hard; er kwamen slechts 6 duizend bij. Daarmee hebben zo’n 2,87 miljoen klanten een vaste breedbandaansluiting bij de provider.

Somber plaatje voor KPN

Het algehele plaatje is wel wat somber. De omzet daalde gemeten over een jaar met 3 procent. De omzet in het derde kwartaal kwam uit op 1,7 miljard euro. Natuurlijk is de groei van het klantenbestand positief, maar die groei – samen met de prij aanpassingen – werd teniet gedaan door problemen op de zakelijke markt.

Zakelijke markt

Op de zakelijke markt wordt steeds minder gebruikgemaakt van traditionele telecomdiensten, zoals telefooncentrales. Dat merkt KPN ook in haar omzet op de zakelijke markt.

Volgens KPN is er op de zakelijke markt steeds meer vraag naar multi play en IT-diensten. Onder multi play verstaan we ‘alles-in-een-pakketten’: internet, mobiel en mogelijk televisie. De vraag naar die diensten is nog niet genoeg om de daling bij de traditionele diensten op te vangen. Daarnaast haalt KPN minder omzet uit zogenaamde wholesale spraakdiensten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *